Omet navegació

Guia didàctica

Objectius

  • Valorar l’entorn natural local.
  • Conèixer el conjunt d'éssers vius que hi ha al parc del Turó de la Peira, és a dir, conèixer la seva biodiversitat, fotografiant-los, classificant-los i registrant-los.
  • Participar en projectes de ciència ciutadana per col·laborar amb els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS):
    • Objectiu 11: Aconseguir que les ciutats siguin més inclusives, segures, resilients i sostenibles.
    • Objectiu 15: Gestionar sosteniblement els boscos, lluitar contra la desertificació, aturar i invertir la degradació de les terres, aturar la pèrdua de biodiversitat.

Consideracions pel professorat

  • Treball per l'alumnat de 1r d'ESO de 6 sessions, consistent en fotografiar i classificar les plantes i animals del Turó de la Peira amb l’ajut de la xarxa Natusfera i la seva aplicació per a mòbil. Posteriorment cada equip agafa les seves observacions i han de fer un treball amb les espècies que han trobat i la seva geolocalització.
  • Tot i que aquest projecte està centrat en una posició geogràfica concreta, pot ser generalitzat a l'entorn natural o urbà de qualsevol centre educatiu.
  • El projecte està ideat per fer en 6 sessions, però es pot dedicar més temps al treball de camp que és el més interessant.
  • El producte final del treball pot ser un document com el que es proposa més avall o pot ser un pòster, com el que podeu veure a Una ullada al treball fet, amb informació del que han fet, això últim és molt més visual.

Privacitat i seguretat dels menors

Els alumnes no poden donar-se d'alta a iNaturalist pel seu compte, ja que no tenen l'edat per fer-ho. El professor/a ha de registrar un usuari que faran servir tots els alumnes. Els equips hauran de posar el nom del seu grup a l'apartat "Anotacions" de l'aplicació per poder recuperar el seu treball fàcilment i sense equivocacions.

Documentació

En els enllaços següents trobareu un parell de documents amb el producte final que han de fer els alumnes i que se'ls facilita quan fan el treball escrit. El que té format ODT el podeu editar amb el vostre processador de text. Heu de modificar tot allò que sigui de caràcter local o del vostre centre. Per exemple, el nom d'usuari i la contrasenya serà la que feu servir amb els vostres alumnes.

Creado con eXeLearning (Ventana nueva)